11/3 : ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ (Bullying)


ΔΗΜΟΣ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ – ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΛΑΥΡΙΟΥ 
                              1ο   ΕΠΑΛ ΛΑΥΡΙΟΥ                                                                           
11/3 : ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ (Bullying)
              Δύναμη και βία στην παιδική και εφηβική ηλικία
Η 6 Μαρτίου καταγράφεται σαν Παγκόσμια Ημέρα κατά του Σχολικού Εκφοβισμού (Bullying)

Για τον λόγο αυτό οι δύο φορείς προγραμματίζουν εκδήλωση για το κοινό στην αίθουσα του Μηχανουργείου την Κυριακή 11 Μαρτίου και ώρα 11 το πρωί με κεντρικό ομιλητή τον ψυχίατρο, ψυχαναλυτή, πανεπιστημιακό και συγγραφέα Νίκο Σιδέρη.

Λεκτική βία, ρατσιστική βία, σωματική βία, ηλεκτρονική βία, σεξουαλική βία, ψυχολογική βία, είναι έννοιες που θα αναλυθούν και συζητηθούν κατά την διάρκεια της εκδήλωσης.
Σημείο-κλειδί στην εμφάνιση του φαινομένου αποτελούν τα παιδιά-θεατές. Με την συμπεριφορά τους δρουν ανασταλτικά ή ενθαρρυντικά στην εμφάνιση του Bullying.

Τις περισσότερες φορές τα παιδιά που βιώνουν εκφοβισμό δεν το λένε σε κανέναν γιατί ντρέπονται, φοβούνται, νομίζουν ότι φταίνε, σκέφτονται ότι θα απογοητεύσουν ή θα στεναχωρήσουν τους γονείς τους.
Η οικογένεια, το σχολείο, η κοινότητα εμπλέκονται σε διαφορετικό βαθμό στην εμφάνιση αυτής της συμπεριφοράς.

Για τον λόγο αυτό η εκδήλωση αυτή απευθύνεται  στους γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριων και στους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων των σχολείων μας. Πιστεύουμε ότι θα μας τιμήσετε με την παρουσία σας.
Παρόμοια εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί 18/3 στην Κερατέα (κτίριο ΚΑΠΗ) .

Για το ίδιο θέμα θα διανεμηθεί ερωτηματολόγιο που αφορά σχολικο εκφοβισμό στους μαθητές Γυμνασίων Λυκείων Λαυρίου και Κερατεας