ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΛΑΥΡΙΟΥ: ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ

Στο Κέντρο Υγείας Λαυρίου  παρείχαν  μέχρι πρόσφατα τις υπηρεσίες  τους δυο ιδιωτικά εργολαβικά συνεργεία
 • ·         εκείνο της φύλαξης του κτιρίου με 1 φύλακα και 
 • ·         εκείνο της καθαριότητας   με ένα άτομο πρόσωπο

  Από το Υπουργείο Υγείας,  αποφασίστηκε η διακοπή συνεργασίας με αυτά τα εργολαβικά συνεργεία  και να γίνουν αντίστοιχες προσλήψεις προσωπικού.  

  Οι εργολάβοι  προσέβαλαν αυτήν την απόφαση  στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια .  Η απόφαση δικαίωσε το Υπουργείο Υγείας και έτσι προσλήφθηκαν , μετά από διαγωνισμό στο Κέντρο Υγείας Λαυρίου,  δυο εργαζόμενοι  στον τομέα της καθαριότητας και 1  στον τομέα της φύλαξης.

  Συνολικά , με βάση τα στοιχεία που παρέθεσε το Υπουργείο Υγείας,  η απόφαση αυτή φέρνει ένα όφελος  ενός ποσού που θα αγγίξει τα 100 εκατ. ευρώ  ενώ οι εργαζόμενοι έχουν πολύ καλύτερες συνθήκες αμοιβής και εργασίας (200-250 ευρώ παραπάνω)  .
  Αξίζει να σημειωθεί ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας το 2015  είχε «ρίξει» τον πρώτο νόμο με την αντίστοιχη πρόταση με αποτέλεσμα οι προσλήψεις να γίνουν μόλις πρόσφατα

  ΥΣ.
  Στην Φώτο βάλαμε ενσυνείδητα την Κα. Κουνεβα για να θυμηθούμε και να τιμήσουμε τους αγώνες  όλων δια μέσω αυτής  της ιστορίας

  Το 2003 ξεκίνησε να εργάζεται στην ΟΙΚΟΜΕΤ, μεγάλη εταιρεία καθαρισμού και ενοικίασης εργατών που είχε αναλάβει τον καθαρισμό των σταθμών του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου Αθηνών Πειραιώς (ΗΣΑΠ).

  Κατά την εργασία της εκεί, προσπάθησε να διεκδικήσει καλύτερες συνθήκες εργασίας για τους εργαζόμενους από τη θέση της γραμματέως της Παναττικής Ένωσης Καθαριστών/-στριών και Οικιακού Προσωπικού (ΠΕΚΟΠ). 

  Ο αγώνας της αυτός προκάλεσε ενοχλήσεις με αποτέλεσμα να δέχεται απειλές για τη ζωή της. Η Κούνεβα είχε αιτηθεί με σωρεία εγγράφων την αλλαγή της βάρδιάς της, από βραδινή σε πρωινή και τη μετακίνησή της από τον σταθμό Αμαρουσίου στον σταθμό Θησείο, αλλά το αίτημά της δεν έγινε δεκτό από την εργοδότρια εταιρεία.

  Τα μεσάνυχτα στις 22 Δεκεμβρίου 2008 και ενώ επέστρεφε από τη δουλειά της στο σπίτι της, δέχτηκε επίθεση από δύο αγνώστους, που την περιέλουσαν με βιτριόλι και την υποχρέωσαν να το καταπιεί, προκαλώντας απώλεια της όρασης από το ένα μάτι και βλάβες σε εσωτερικά όργανα.