ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΛΑΥΡΙΟΥ: ΔΩΡΕΑ HOLTER ΡΥΘΜΟΥ 24 ΩΡΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ

Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Λαυρίου , θα ήθελε δημόσια να ευχαριστήσει τον κ.Ευάγγελο  Συρίγο , Λαυριώτη επιχειρηματία στην Ταυλάνδη , για την προσφορά του στο Κέντρο Υγείας  μιας συσκευής Holter ρυθμού εις μνήμη των γονέων του Βασιλείου και Αικατερίνης Συρίγου.

Η 24ωρη Καταγραφή Καρδιακού Ρυθμού είναι μια ηλεκτρονική συσκευή, μικρών διαστάσεων, με δεσμίδα καλωδίων τα οποία προσαρμόζονται σε ειδικές θέσεις στον θώρακα του ασθενούς.

Η συσκευή αυτή καταγράφει  το  ηλεκτροκαρδιογραφήμα του ασθενούς  καθ’ όλη τη διάρκεια ενός ή περισσοτέρων 24ωρων, ενώ ο ασθενής πραγματοποιεί τις καθημερινές του δραστηριότητες. 
Εχει τεράστια χρησιμότητα, ως όπλο πρωτογενώς στη διερεύνηση αρρυθμιών, ζάλης ή συγκοπτικών επεισοδίων, στην πρόληψη και αντιμετώπιση ασθενών με γνωστή στεφανιαία νόσο και διαστρωμάτωση του κινδύνου για αιφνίδιο καρδιακό θάνατο και τέλος στη διερεύνηση κρυπτογενών προηγηθέντων αγγειακών εγκεφαλικών επεισοδίων.

Σαν ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης για την προσφορά του δωρητή η αίθουσα του καρδιολογικού ιατρείου θα φέρει την ένδειξη « Καρδιολογικό Ιατρείο Βασιλείου και Αικατερίνης Συρίγου»