ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΛΑΥΡΙΟΥ: ΤΟ ΟΦΕΛΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΙΑΤΡΟ


Ποιο θα είναι το ουσιαστικό όφελος, πλην των αλλων από την εγγραφή σε οικογενειακό ιατρό , που λήγει 31/12/2018?
Από το νέο έτος θα έχουν  τον δικό τους Ατομικό Ηλεκτρονικό Φάκελο Υγείας όλοι οι ασφαλισμένοι.


Αυτό  θα είναι το προσωπικό τους ηλεκτρονικό ιατρικό αρχείο που θα τους συνοδεύει σε όλα τους τα βήματα στο σύστημα υγείας. 

Πρόκειται για ένα ηλεκτρονικό φάκελο που θα περιλαμβάνει όλα τα ατομικά στοιχεία του ασφαλισμένου, αλλά και τις θεραπείες που έχει κάνει όπως και τις επισκέψεις σε γιατρούς ή νοσοκομεία.

 Θα περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια τι φάρμακα έχει λάβει αλλά και τι εξετάσεις έχει πραγματοποιήσει

Ήδη η ΗΔΙΚΑ-  η εταιρεία του δημοσίου που χειρίζεται και την ηλεκτρονική συνταγογράφηση- έχει έτοιμη την πλατφόρμα η οποία ήδη είναι ενεργοποιημένη, ενώ αναμένεται άμεσα να εκδοθεί υπουργική απόφαση για τις λεπτομέρειες του ατομικού φακέλου, όπως πχ. ποιοι θα έχουν πρόσβαση ή πως θα δίνονται οι κωδικοί κ.λ.π.. 

Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός σε συνάντηση που είχε με τον Ιατρικό Σύλλογο Ηρακλείου δεσμεύτηκε ότι πρόσβαση στον Ατομικό Ηλεκτρονικό Φάκελο Υγείας θα έχουν όλοι οι γιατροί (κρατικοί, συμβεβλημένοι, πιστοποιημένοι) όλων των ειδικοτήτων, με ευθύνη για τη συμπλήρωσή του. 

Μάλιστα όπως διευκρίνισε η αρχική συγκρότηση-ενεργοποίηση του Ατομικού Ηλεκτρονικού Φακέλου Υγείας αποτελεί υποχρέωση όλων (κρατικών, συμβεβλημένων, πιστοποιημένων) των Παθολόγων-Γεν. Ιατρών-Παιδιάτρων

Ο  Ατομικός Ηλεκτρονικός Φάκελος Υγείας είναι ένα σημαντικό βήμα προόδου που στην αρχή θα έχει κάποια προβλήματα αφου απαιτεί τεράστια προσπάθεια από πλευράς γιατρών για την καταγραφή των δεδομένων. Όμως αυτό δεν αναιρεί την σπουδαιότητα αλλα και το ουσιαστικό οφελος για κάθε ασθενή.