ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΛΑΥΡΙΟΥ: ΜΕΤΡΗΣΗ ΣΑΚΧΑΡΟΥ ΧΩΡΙΣ ΤΡΥΠΗΜΑ (2)Στο πρώτο μέρος αναφερθήκαμε στην νέα συσκευή μέτρησης σακχάρου που εδώ και καιρό μπήκε στο εμπόριο. Σήμερα θα αναφερθούμε στους όρους και τις διαδικασίες προμήθειας τους από το φαρμακείο.


1)   Το ταμείο αποζημιώνει μόνο στους διαβητικούς που έχουν διαβήτη και κάνουν ινσουλίνη  από νεαρή ηλικία (διαβήτης τύπου 1). Στους ασθενείς αυτούς χορηγεί δωρεάν την συσκευή ( ειδικό μηχανάκι) και τον αισθητήρα που τοποθετείται στο μπράτσο.

2)   Στους ανωτέρω ασθενείς γράφεται δίμηνη συνταγή με 2 αισθητήρες  ανά μήνα ( κάθε αισθητήρας διαρκεί 14 μέρες και αλλάζεται ανώδυνα)

3)   Η συνταγή εκτελείται κάθε 56 μέρες ( 28 + 28 μέρες)  Στην ίδια συνταγή δεν αναγράφεται τίποτε άλλο.

4)   Η πρώτη συνταγή θα εκτελείται στην εταιρεία που παράγει τους αισθητήρες ( θα αναλαμβάνει και την εκπαίδευση κάθε ασθενούς) και μετά θα εκτελείται στο κάθε φαρμακείο.

5)   Την συσκευή αυτή μπορούν να την προμηθευτούν και υπόλοιπες κατηγορίες διαβητικών , εκτός ταμείου,  με κόστος εφ΄ άπαξ κόστος 60 ευρώ για την προμήθεια ειδικής συσκευής μέτρησης και 60 ευρώ για 1 αισθητήρα που διαρκεί 14 μέρες

6)    Η τεχνολογία καλπάζει!! Θεωρώ ότι σε λίγο καιρό όλο οι διαβητικοί θα περάσουν σε αυτή την ανώδυνη διαδικασία μέτρησης  και  μόλις γίνει προσιτό το κόστος θα γίνει εφικτή και η κάλυψη από το ταμείο.