ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΛΑΥΡΙΟΥ: ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΕΣΥ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ « Κ.ΠΡΙΦΤΗΣ»


Ραγδαίες εξελίξεις, μετά από προσπάθεια πολλών μηνών, σημειώνονται τελευταία προκειμένου να λειτουργήσει το Κέντρο Υγείας Κερατέας « Κ.Πρίφτης» υπό την εποπτεία του ΕΣΥ.

Ένα χρόνιο και δίκαιο αίτημα των κατοίκων της Κερατέας και της γύρω περιοχής φαίνεται αρχίζει και παίρνει σάρκα και οστά.


Αυτό επιτυγχάνεται από μετά από έντονες και συντονισμένες προσπάθειες του Κεντρου Υγείας Λαυρίου . του Υπ Υγείας, της Διοίκησης, της 1ης ΥΠΕ, και βουλευτών του Νομού.  

Αξίζει να σημειωθεί η θετική συνεισφορά  στην όλη προσπάθεια της Περιφερειάρχη κ Δούρου και του Δήμου Λαυρεωτικής.

Το θετικό αποτέλεσμα συντονισμένων ενεργειών αποδεικνύει ότι  όταν υπάρχει συνεργασία μεταξύ των φορέων πολλά θετικά αποτελέσματα μπορούν να επιτευχθούν.

Ο δρόμος αρχικά άνοιξε με  την Πολυκλινική του Ολυμπιακού Χωριού, που  μέχρι πρόσφατα ανήκε στην ΑΕΜΥ και την ένταξη του στο σύστημα εφημεριών του ΕΣΥ ως Ιατρικό Κέντρο Αστικού Τύπου.

Την ίδια ώρα δρομολογήθηκαν και οι διαδικασίες για την λειτουργία του Κέντρου Υγείας Κερατέας «Κ.Πρίφτης» κάτω από την σκέπη του ΕΣΥ.

Συστήθηκε τριμελής επιτροπή για την αυτοψία και καταγραφή των χώρων και του εξοπλισμού του Κέντρου Υγείας Κερατέας «Κ.Πρίφτης» που προτίθεται να παραχωρήσει η ΑΕΜΥ και να  να υποβληθεί έκθεση για την ανάπτυξης ανωτέρω δομής.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε από τον Πρόεδρο της ΑΕΜΥ κ Γεωργίνη, του Γραμματέα του Υπ. Υγείας κ Γεωργόπουλου εκπροσώπου και υπηρεσιακών παραγόντων   της 1ης ΥΠΕ και αντιπροσωπείας του ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού  του Κέντρου Υγείας Λαυρίου.

Για όλες τις ανωτέρω εξελίξεις καθώς και τις προοπτικές ανάπτυξης  ενημερώθηκε ο δωρητής κ Κ Πρίφτης στο Δημαρχείο Κερατεας, παρουσία του Δημάρχου, από εκπροσώπους του Κέντρου Υγείας Λαυρίου.

Βλαχογιάννης Νίκος
Συντονιστής Διευθυντής