ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΛΑΥΡΙΟΥ: ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ


Μας ζητήθηκε και το επαναδημοσιευουμε το άρθρο για την διαδικασία των προσλήψεων. Έτσι πιστεύουμε ότι λύνουμε καθημερινές απορίες που μας τίθενται.


Η 1η  ΥΠΕ για το Κέντρο Υγείας Λαυρίου στα πλαίσια της μεγαλύτερης δυνατής στελέχωσής του, τόσο σε επιστημονικό όσο και παραϊατρικό προσωπικό προκηρύσσει, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, προσλήψεις προσωπικού.

Για τον μεν ιατρικό προσωπικό έχει δημιουργηθεί μια λίστα επικουρικών ιατρών, ανα ειδικότητα, στην ιστοσελίδα της 1ης Υ,Π,Ε ( http://www.1dype.gov.gr/) οπου ο κάθε ενδιαφερόμενος εγγράφεται και όποτε υπάρξει ανάγκες προσλαμβάνεται.

Για το λοιπό προσωπικό στην ίδια ιστοσελίδα έχει δημιουργηθεί μια λίστα με την ονομασία « λοιπό επικουρικό προσωπικό».

Σε αυτή την λίστα κατατάσσεται ο κάθε ενδιαφερόμενος, βάσει μορίων και προσλαμβάνεται οποτε προκύψουν ανάγκες.

Ενώ η λίστα του ιατρικού προσωπικού είναι μονίμως ανοικτή η λίστα του λοιπού επικουρικού προσωπικού ανοιγει και κλείνει ανα τακτα χρονικά διαστηματα.

Σήμερα η λίστα είναι κλειστή και θα ανοίξει, κατα πάσα πιθανότητα, μετά τις 15 Απριλιου. 

Είναι μια διαδικασία ανοικτή και ο καθένας μπορεί να υποβάλλει τα δικαιολογητικά του και να παρακολουθήσει την καταταξη του, αφου η μοριοδότηση ακολουθεί την διαδικασία ΑΣΕΠ .

Απο πλευράς Κέντρου Υγείας Λαυρίου εχουν πρόσφατα ζητηθεί θέσεις λοιπού επικουρικού προσωπικού
1)    ΤΕ  βοηθού ακτινολόγου (1 θέση)
2)    ΤΕ βοηθού μικροβιολογικού εργαστηρίου (1θέση)
3)    ΤΕ νοσηλευτριών (1 θέση)
4)     ΔΕ προσωπικού καθαριοτητας
5)     ΔΕ διοικητικού προσωπικου.
6)    ΔΕ προσωπικό ασφαλείας

Με δεδομένο ότι γίνονται μεγάλες προσπάθειες για την λειτουργία του Κέντρου Υγείας Κερατεας πιθανώς να προκύψουν, στο αμεσο μελλον, και αλλες θέσεις. Οι θέσεις αυτές θα καλυφθούν απο την δεξαμενή υποψηφιοτητων του λοιπού επικουρικού προσωπικού
.
Η διαδικασία αυτή επιλέχθηκε ώστε όταν υπάρχουν ανάγκες να καλύπτονται άμεσα και να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στην κάλυψη αναγκών.

Είναι μια διαδικασία ανοικτή, ξεκάθαρη που όμως δεν είναι πολύ γνωστή στο ευρύ κοινό. Για τον λόγο αυτό σήμερα κρίνεται αναγκαία αυτή η ανάρτηση.