ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΛΑΥΡΙΟΥ: ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΜΑΣΤΟΥ ΚΑΙ η προληπτική γονιδιακή εξέταση ... MAMAPRINT

Ο καρκίνος μαστού αποτελεί τον συχνότερο καρκίνο στη γυναίκα. Μια γυναίκα στις 9 θα εμφανίσει κάποια στιγμή στη ζωή της και πριν τα 90 της χρόνια, καρκίνο του μαστού.

Τι είναι το MammaPrint

Είναι μια γονιδιακή εξέταση  που υπολογίζουμε τον κίνδυνο μετάστασης στους ασθενείς με Καρκίνο του Μαστού

Το MammaPrint σας δίνει ζωτικής σημασίας πληροφορία για την επιθετικότητα του καρκίνου της ασθενούς σας και  επιτρέπει να προσαρμόσετε τη θεραπεία

Οι γυναίκες μετά το χειρουργείο για καρκίνο μαστού  υπολογίζεται  εάν έχουν υψηλό κίνδυνο απομακρυσμένης υποτροπής, ανεξάρτητα από την κατάσταση των υποδοχέων οιστρογόνων ή από προηγηθείσα θεραπεία

Το τεστ αυτό διαχωρίζει τους ασθενείς σε δύο απολύτως διακριτές ομάδες — χαμηλού ή υψηλού κινδύνου απομακρυσμένης μετάστασης.

Αποτέλεσμα Χαμηλού κινδύνου: 

Το αποτέλεσμα “Χαμηλού κινδύνου” του MammaPrint™ σημαίνει ότι η ασθενής έχει λιγότερο από 10% πιθανότητα επανεμφάνισης της νόσου για διάστημα 10 ετών χωρίς πρόσθετη επικουρική (adjuvant) θεραπεία, είτε ορμονική, είτε χημειοθεραπευτική.

Αποτέλεσμα Υψηλού κινδύνου: 

Το αποτέλεσμα “Υψηλού κινδύνου” του MammaPrint™ σημαίνει ότι η ασθενής έχει ~29% πιθανότητα επανεμφάνισης της νόσου για διάστημα 5 ετών χωρίς πρόσθετη επικουρική (adjuvant) θεραπεία, είτε ορμονική, είτε χημειοθεραπευτική.

Ενδείξεις χρήσης

Συνοπτικά oi ενδείξεις χρήσης του MammaPrint 

  • Διηθητικός καρκίνος του μαστού, Σταδίου Ι ή ΙΙ
  • Μέγεθος όγκου μικρότερο ή ίσο των 5 cm
  • Μέχρι 3 θετικοί λεμφαδένες
  • Μικρομεταστάσεις μικρότερες των 2 mm
  • Ανεξάρτητα της κατάστασης των ER, PR, HER2 υποδοχέων
  • Ανεξάρτητα από τη χρήση ταμοξιφαίνης (tamoxifen)
  • Σε προ-εμμηνοπαυσιακές και μετα-εμμηνοπαυσιακές γυναίκεςΠρόσφατα η σημαντική ανωτέρω εξέταση κοστολογηθηκε με 3000 ευρώ και πλέον συνταγογραφείται κάτω από προϋποθέσεις που θα ενημερωθείτε από τον γυναικολόγο σας..