ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΛΑΥΡΙΟΥ: .. CONVOY SOLIDAIRE

Ο Jacques  Leleu είναι ιδρυτικό μέλος και ψυχή της πρωτοβουλίας «Convoy  Solidaire» - το Καραβάνι Αλληλεγγύης.

Εδώ και τέσσερα χρόνια έρχεται συστηματικά στην Ελλάδα, μεταφέροντας τρόφιμα, φάρμακα, παιχνίδια, ρούχα, υγειονομικό υλικό σε αυτοδιαχειριζόμενα κοινωνικά ιατρεία-φαρμακεία και στέκια αλληλεγγύης, για Έλληνες και μετανάστες.


Στο τελευταίο τους ταξίδι μετέφεραν 42 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας, με φορτηγό από την Γκρενόμπλ στην Αθήνα, τον Νοέμβριο.
Αποδέκτης αυτής της δραστηριότητας είναι, μεταξύ των άλλων και το Κέντρο Υγείας Λαυρίου αφού στην ευθύνη είναι τα 3 κέντρα υποδοχής προσφύγων ( Σούνιο, Λαύριο, Νεράκι)

Η συνεργασία μας ξεκίνησε με την τοπική συνεργάτιδα του δικτύου Αλληλεγγύης κ Βαφειάδου Ελένη, εκπροσώπους των πολιτικών προσφύγων που ζουν στο Λαύριο και  την ψυχίατρο Εμυ Κουτσοπούλου, από το Κοινωνικό Ιατρείο-Φαρμακείο Φιλαδέλφειας,  

Στόχος αυτής της συνεργασίας είναι η βελτίωση της επικοινωνίας, αλληλεγγύης  και  παροχής υπηρεσιών όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Στα πλαίσια αυτής της συνεργασίας γίναμε αποδέκτες υγειονομικού υλικού. Το υλικό αυτό περιλαμβάνει ιατρικά κρεβάτια, καροτσάκια μεταφοράς ασθενών, πατερίτσες, ορθοπεδικά και χειρουργικά είδη καθώς και φαρμακευτικό υλικό.

Το υλικό αυτό θα καταγραφεί και θα σταλεί η λίστα παραλαβής στους συνεργαζόμενους φορείς.

Θα θέλαμε εκ μέρους όλων να ευχαριστήσουμε για την προσφορά τους και θα αξιοποιήσουμε το υλικό αυτό με τον καλύτερο τρόπο.