ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΛΑΥΡΙΟΥ: ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΠΝΕΥΜΟΝΙΟΛΟΓΟΥ Α ΡΑΠΤΗ


Πριν λίγο καιρό αναρτήσαμε μια δημοσίευση με τίτλο « ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ»

Αναδημοσιεύουμε  την  επιστολή της Πνευμονιολόγου Α Ράπτη   από το Νοσοκομείο Σωτηρία  καθώς κινείται στο ίδιο μήκος κύματος αλλά και αναφέρει σημαντικά θέματα

Στην επιστολή αναφέρονται τα εξεις:


Φάρμακα για θεραπεία όσων έχουν προσβληθεί από τον ιό δεν υπάρχουν. Ο μόνος τρόπος να τον αντιμετωπίσουμε είναι να σταματήσουμε την εξάπλωσή του γι αυτό:


1. Μένουμε σπίτι και αποφεύγουμε όλες τις κοινωνικές συναναστροφές. Όχι μόνο οι ηλικιωμένοι. Όλοι μας , γιατί οι νεώτεροι που μπορεί να νοσούν χωρίς συμπτώματα αποτελούν την κύρια πηγή εξάπλωσης του covid-19.2. Αν φοβόμαστε ότι έχουμε κολλήσει γιατί είχαμε επαφή με πάσχοντα, αλλά έχουμε ήπια συμπτώματα ή καθόλου ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ. Αν πάμε το μόνο που θα καταφέρουμε είναι ή να κολλήσουμε ή να το μεταδώσουμε σε κάποιον άλλο και να γίνουμε αιτία ακόμα και να χάσει τη ζωή του αν δεν είναι τόσο νέος ή τόσο υγιής όσο εμείς.3. Πηγαίνουμε στο νοσοκομείο αν έχουμε σοβαρά συμπτώματα από το αναπνευστικό , κυρίως δύσπνοια. Αλλιώς απλά επικοινωνούμε με το γιατρό μας.4. Μην ξεχνάτε ότι στα υποστελεχωμένα από γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό νοσοκομεία δίνουμε καθημερινή μάχη για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή περίθαλψη στους ασθενείς μας. Δώστε μας τη δυνατότητα να εξακολουθήσουμε να το κάνουμε γιατί τα δύσκολα έρχονται.
Μην έρχεστε χωρίς ιδιαίτερο λόγο στο νοσοκομείο.5. Ακολουθήστε τις οδηγίες ατομικής υγιεινής και προφύλαξης που έχουν ανακοινωθεί από την πολιτεία και τους ειδικούς.Η Ελληνική κοινωνία έχει αποδείξει ότι σε συνθήκες κινδύνου μπορεί να γίνει μια γροθιά και να αντιμετωπίσει τον εχθρό. Ο εχθρός μας αυτή τη στιγμή είναι ο κορωνοιός. 

Είναι η ώρα να δείξουμε την ωριμότητά μας και την επίγνωση της συλλογικής μας ευθύνης ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες των καιρών. 


Από την δική μας συμπεριφορά εξαρτάται το πόσο γρήγορα και πόσο ανώδυνα θα περάσει αυτός ο εφιάλτης